News

Morgan Sindall gets green fingers for a good cause

A photograph of the refurbished gardens at Lister Hospital

Morgan Sindall plc has given the gardens of Lister Hospital’s children’s ward a new lease of life as part of an ongoing charity initiative.

The team of 30 from Morgan Sindall’s Welwyn Garden City office, partnered with a number of subcontractors to help create two new gardens for both parents and children to enjoy.

Members of the project team including Graffic, Mode Best, Land Structure, RAC C, Marshalls Paving, Toppesfield, and Dulux all contributed time, products and manpower towards the project.

The gardens were fitted either side of a brand new internal play room which was refitted following three years of fundraising by staff, patients and the local community. They will replace a vast amount of wasted space which was left looking tired and uneven after the play room was built last year.

Morgan Sindall’s project team dedicated two weeks to the refurbishment as part of the firm’s annual charity event, Neighbourhood Week.

They removed rubble, large rocks and overgrown trees and flattened the area so it could be fitted with new garden furniture, planter boxes and two additional sheds holding £3,000 worth of children’s toys donated by various organisations.

The team also incorporated a tarred circle design in the new grounds, making the soft play area fully accessible for wheel chairs.

Zoe Doherty, Fundraising officer at Lister Hospital said: “We are so grateful to the Morgan Sindall project team which has donated over £40,000 worth of time and materials and completely revitalised our hospital gardens.

“The children, their parents and the staff are thrilled with the new colourful gardens which really have transformed the grounds of our hospital.”

Neil Franklin, area director for Morgan Sindall, said: “Neighbourhood Week has been a huge success in providing an opportunity for our team to give something back to their local community. Our project team has been incredibly generous with their time and materials and we want to say a big ‘thank you’ to everyone who has taken part in this project.

“We’re delighted to have been able to support Lister Hospital by creating this space. Now patients and their parents can enjoy the safe, calm and quiet surroundings just as much as the children will enjoy the play area itself.”